Atlas

Eindhoven, Nederland

Het project betreft de renovatie van het voormalige hoofdgebouw van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), dat de (staf)diensten en twee bijzondere faculteiten, Industrial Design en Industrial Engineering & Innovation Sciences, huisvest. In de laagbouw bevindt zich het College van Bestuur en diverse collegezalen, studieplekken, een foodcourt, een restaurant en kantoorruimten.

Oplevering

Op vrijdag 16 november 2018 is Atlas opgeleverd aan de TU/e. Op 7 januari 2019 betrekt de TU het gebouw en vanaf half februari 2019 is het gebouw volledig in bedrijf.

Foto’s door Foto Eye 4 You.

In uitvoering

Proces

Bouwkundige engineering vanaf DO+ middels een 3D BIM model in concurrent engineering sessies. Met de aannemers en installateurs is er een Uitvoeringsgereed model opgezet. De controle van productietekeningen van derden en coördinatie installaties is door bureauEAU verzorgd. Vanuit de achtergrond van bureauEAU zijn we in staat gebleken om een brug te slaan tussen de aannemer (Van Wijnen), opdrachtgever (TU/e) en hoofdontwerp (Team V).

Opbouw van het gevelmodel

Laagbouw: 1e verdieping en entreehal

Langdoorsnede

Overzichtsplattegrond 0 & 1

Plattegrond 11e verdieping tussenvloer

Detaillering hoogbouw

Detail S200 scheiding metal stud wand met Q-bic kozijnen

Detaillering hoogbouw

Detaillering hoogbouw

Detaillering hoogbouw

Projectgegevens

Functie
Kantoor, onderwijs, onderzoek, algemene functies en horeca
Opdrachtgever
Van Wijnen Zuid bv
Contract
Engineer & Build
Werkzaamheden
3D BIM model, UO fase en revisiemodel. Estehtische controle en coordinatie installatiecomponenten
Omvang
42.000 m2
Looptijd
September 2016 - mei 2018
Labels
Breaam Outstanding

Bekijk alle projecten