Picuskade

Eindhoven, Nederland

Het Picusterrein maakte onderdeel uit van het historische industriegebied langs het Eindhovens Kanaal. De unieke ligging van het plangebied als schakel tussen verschillende sferen is uitgangspunt voor de stedenbouwkundige opzet.

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

In uitvoering

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Bouw Picuskade Eindhoven

Bouw Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

Picuskade Eindhoven

De architectuur en het materiaalgebruik van de nieuwbouw zijn geïnspireerd op verschillende typologieën van industriegebouwen, maar er is nadrukkelijk geen sprake van herbouw. Samen met het contrast tussen hoog- en laagbouw ontstaat de meerwaarde, waarbij met betrekking tot de historische ontwikkelingen in het gebied, de volumes van drie bouwlagen onder zadeldak een voortzetting zijn van de cultuurhistorische ontwikkeling. Het hoofdvolume vormt een omhulling van het bestaande DAF museum. Het markante getrapte gebouw huisvest appartementen en een uitbreiding van het museum aan de kanaalzijde.

Projectgegevens

Functie
Wonen, commercieel
Opdrachtgever
Stichting Wooninc, Bouwinvest, Stichting 'Vrienden van het DAFmuseum'
Werkzaamheden
Bouwkundig tekenwerk – aanvraag en coördinatie omgevingsvergunning – projectleider esthetische bouwbegeleiding
Omvang
23.000 m2
Looptijd
Oplevering eind 2019

Bekijk alle projecten